Blogger templates

Wednesday, July 31, 2013

DIY: starbucks shirt

In mijn allereerste blogpost had ik er wat over gepost, mijn zelfgemaakte starbucks t-shirt. Ik zei dat ik hier geen DIY van ging maken omdat ik er geen foto's van had gemaakt terwijl ik het had gemaakt. Toch heb ik me bedacht na een reactie op de post, ik ga jullie uitleggen hoe ik het shirtje heb gemaakt en met welke materialen. Hierboven nog een foto van het shirtje. Lees meer om te lezen hoe ik het shirtje heb gemaakt.Materialen: 

-wit hemd/shirt
-Transferpapier
-Strijkijzer
-Computer en printer
-bakpapier

Ten eerste heb ik op Google het logo van Starbucks opgezocht. Ik heb het in photoshop gezet en gespiegeld. Dit is heel belangrijk, want anders staan de letters ook in spiegelbeeld en weet je niet wat je leest. Print hem uit op A4 transferpapier. Maak het logo zo groot mogelijk. Let op dat de je wel een inktjet printer hebt en geen laserjet printer. Als je het hebt uitgeprint kun je het logo gaan uitknippen. Houd ongeveer een halve centimeter tussen waar je knipt en waar de inkt zit want anders trek je straks het logo snel mee! 

Je legt je shirtje op de strijkplank en doe hem daar zeg maar in, dat er onder de voorkant van het shirtje meteen de strijkplank zit. Nu leg je het logo er op de kop op. Ik zou hem iets hoger doen want laag vind ik persoonlijk niet zo mooi. 

Tussen het blad en de strijkbout leg je een stukje bakpapier,  andere mensen zeggen dat een handdoek fijner is, maar bij mij werkte dit niet.  En strijken maar! Zorg dat je alles goed raakt met je strijkbout. Als je klaar bent haal je heel voortzichtig het blad eraf en tadaa een prachtig zelfgemaakt shirtje. 
Ik hoop dat deze DIY een beetje nuttig voor jullie was! Reacties zijn altijd welkom, ik vind het superleuk om te lezen en zal er dan ook zeker op reageren.


18 comments:

 1. Leuk idee, wel jammer dat je er geen foto's bij hebt staan!
  xox

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! sorry daarvoor, maar ik had echt geen foto's, in de volgende DIY zet ik er wel heel veel foto's bij xoxo

   Delete
 2. Leuk gedaan! Mag ik vragen waar je het transferpapier gekocht hebt? Ik heb zelf ooit van de action gebruikt maar dat werd gelig en dat was niet zo mooi. Alvast bedankt! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Dom van me om dat er niet bij te zetten, maar het komt van de hema :) succes xo

   Delete
 3. Mooi gedaan zeg! Ik zag onlangs nog iemand lopen met zo'n shirtje op Schiphol haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. dankjewel! die zal vast wel mijn blog hebben gelezen haha!

   Delete
 4. Leuk, deze ga ik ook eens proberen!

  ReplyDelete
 5. heel leuk!

  liefs,
  http://journalofanna.blogspot.nl

  ReplyDelete
 6. waar heb je dat shirt vandaan eigenlijk? ik wil ook graag zo een model
  het ziet er trouwens erg leuk uit!!

  ReplyDelete
 7. Hee, super leuk idee! waar heb je dat shirtje gekocht?

  ReplyDelete
 8. Hallo bedankt voor jullie reacties! ik heb het shirtje van de h&m maar dat is natuurlijk alweer een tijdje geleden.

  ReplyDelete